Palandöken Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik başlattı

Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, özel temizlik firmaları aracılığıyla Ramazan ayı öncesinde ilçedeki camilerde temizlik çalışması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halıları yıkayıp, ayakkabı dolaplarını ilaçla dezenfekte eden ekipler, camiyi gül suyu sıkarak çıkıyor.

Palandöken Belediyesi 3 yıldır ilçe merkezindeki camileri temizletiyor. Camilerin temizliklerini özel bir firmaya ihale eden belediye her yıl 50 camiyi Ramazan öncesinde elden geçiriyor. 20 gün öncesinden başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında, camilerin halıları yıkanıyor, avizelerin tozu alınıyor, ayakkabılıklar ilaçlanıp, dezenfekte ediliyor, umumi hela ve abdest alma mekanları boyanıp, bozuk musluklar yenisiyle değiştiriliyor. Temizlik sonunda ise caminin her tarafına gül suyu sıkılıyor.

CAMİLER HUZUR MEKANI

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bütün camileri gözden geçirdiklerini ifade etti. 3 yıldan bu yana ilçe merkezindeki bütün camilerin mübarek ay öncesinde temizlik ve bakımını üstlendiklerine değinen Başkan Bulutlar, "Camiler ibadetin huşu içerisinde yapıldığı huzur mekanları. Cami görevlileri zaten yıl içerisinde bu bu ibadet mekanlarını temizliyor. Ancak biz belediye olarak camilerimizi Ramazan öncesinde daha kapsamlı olarak el geçirip genel temizliklerini yapıyoruz. İlçemizdeki bütün camileri ramazana özel ve ramazandan sonra olmak üzere iki kere genel temizlik ve bakımını yaptırdığımız için mutluyuz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber